KURS SÜRESİ VE SAATİ | : 120 SAAT - 2 AY |
SERTİFİKA TÜRÜ | : Üniversite Onaylı - Avrupa Onaylı |
MEZUNİYET DURUMU | : İlk Öğretim |
FİYAT | : ₺ 1700 - ₺ 1100 |
Oyun Terapisi Nedir? Oyun çocuğun bilişsel, duygusal ve sosyal gelişimine yardımcı olmaktadır. Çocuklar oyun ile dış dünyayı tanır, hayata dair denemeler yapar, hayal ile gerçeği ayırt edebilmeyi öğrenir. Kısacası hayatla mücadele etmeyi deneyimler. Bu anlamda oyun, çocukların duygu ve düşüncelerini kolaylıkla ifade edebildiği en uygun dildir. Oyun çocukların gelişimine katkıda bulunurken aynı zamanda mutlu eder.
Tüm çocuklar sadece eğlence amaçlı oynamaya cesaretlendirilmelidir..Çocukların yetişkinler gibi kendilerini ifade etmeleri kolay değildir. Oyun terapisi ile çocuklar kelimeleri kullanmak yerine oyun ve oyuncaklar aracılığıyla, kendini ifade edebilmeyi, günlük yaşamında baş edemediği problemleri çözebilmeyi ve olumsuz davranışlarını değiştirebilmeyi öğrenir. Oyun terapisinin amacı çocuğun kendini duygusal olarak iyi hissetmesini sağlamaktır. Çocuğun normal gelişimini etkileyen duygusal, davranışsal ve psikolojik problemleri ortadan kaldırmak ve problemin büyümesini önlemektir. Oyun Terapisti Kimdir? Eğitimli bir oyun terapisti çocuk ile empati kurar. Çocuğun kendini anlaşılmış ve kabul görmüş hissetmesine, kontrol hissi ve farkındalık kazanmasına uygun ortamı sağlar. Yönlendirilmiş çalışmalar hedefe yöneliktir.
Oyun terapistinin sorumluluğu rehberlik yapmak ve yorumlamaktır. Terapist problemli davranışın yerine daha olumlu davranışların ve düşüncelerin geliştirilmesine yardımcı olur. Terapinin önemli unsurlarından biri ödüllendirmedir. Bu yolla çocuğa hangi davranışlarının uygun hangilerinin uygun olmadığı yönünde doğrudan mesaj verilir. Çocuklar, evdeki veya okuldaki değişimlere adaptasyonda, aileden birinin ölümünde, ebeveyninin boşanmasında, zor dönemlerden geçebilirler. Bazı çocukların bu dönemlerde diğerlerinden daha çok desteğe ihtiyacı olur. Çocuğun hayatındaki ebeveyn, öğretmen veya başka bir yetişkin, çocuk hakkında endişe duyarsa, oyun terapisi yardımcı olabilir.
Oyun Terapisi Eğitimlerimize tüm evebeynler, çocuk gelişimciler, Çocuk ve Ergen Psikiyatristleri ve Asistanları, Psikologlar, Psikolojik Danışmanlar, Sosyoloji mezunları, Rehber Öğretmenler, Sosyal Hizmet Uzmanları Çocuk Gelişim Uzmanları, Okul Öncesi / Anaokulu Öğretmenleri, Sınıf öğretmenleri, Özel Eğitim Uzmanları, Aile Danışmanları, Tıp ve Hemşirelik Mezunları, eğitimlerimizi alabilir