Masal Terapisi Eğitimi

KURS SÜRESİ VE SAATİ : 120 SAAT - 2 AY
SERTİFİKA TÜRÜ : Üniversite Onaylı - Avrupa Onaylı
MEZUNİYET DURUMU : İlk Öğretim
FİYAT : ₺ 1700 - ₺ 1100

Hikaye Anlatıcılığı nedir? “Kelimeler bir fikir, hikâyeler ise bir bakış açısı ifade ederler.” Hikâye anlatma, sosyal bir dünya yaratmayı ve paylaşmayı amaçlayan benzersiz bir insan eylemidir. Hikâye; bir hikâye anlatıcısı, bir anlatı ve bir dinleyen bir araya geldiğinde oluşur. Anlatılan hikâyelerin tekrarlanması ise, onları sonsuz kılar. Hikâye anlatmak, varoluşumuzu ve deneyimlerimizi anlamlandırdığımızdan beri dünyada var. Hatta hayatta kalmamızı, refah ve barış içinde yaşamamızı sağlayan asıl şey. Hikâye anlatımı; yeni ve eski fikirlerle etkileşim kurma, hatırlama, öğrenme ve hayal etme biçimimizdir. Kim olduğumuzu, nereden geldiğimizi, hangi değerleri neden aktardığımızı incelediğimiz bir sanat dalıdır.

Yaptıklarımızı/yapmadıklarımızı ve yeni olasılıkları görme yolumuzdur. Hikâye anlatımı, anlatan ile dinleyenin birlikte yaptığı ortak bir eylemdir. Birlikte yaratılan hikâyelerin asıl büyüsü ise, her dinleyicinin zihninde başka gerçekleşmeleridir. Hikayeleri hangi amaçla anlatmak isterseniz isteyin (eğlendirmek, eğitmek, ilham vermek veya sadece paylaşmak için) fark etmez! Bu eğitim, yeni hikaye anlatıcıları yetiştirmek üzere tasarlandı. Yaratıcılığınızı keşfedecek, hikayelerin ve anlatımın dinamiklerini öğrenecek, kendi anlatım dilinizi oluşturacaksınız ve hikaye anlatıcılığı konusunda hakimiyet kazanacaksınız. Hikaye Anlatıcılığı Eğitiminde’nda; sözlü anlatım becerileriniz, ses ve beden farkındalığınız, imaj yaratma, doğaçlama, yaratıcılık ve hikaye kurgulama üzerine uygulamalar ve egzersizler yapılarak, oyunlar oynanarak çalışılacak. Sağlam bir teorik altyapı kazanacağınız eğitim; sözün, metin ve bedenle ilişkisi de inceleyecek, hikaye çalışmaları yapılacak, sunmak istediğiniz bir şeyi hikayeler yoluyla anlatmanın yöntemleri araştırılacak. Hikayeler insanlığın ortak mirasıdır, gücüdür, kolektif hafızanın kurucularıdır. Hikaye anlatıcılığı sadece 21. yüzyılın değil, geçmiş yüzyılların da en önemli becerilerinden. İnsanlığın iletişime başladığı zamandan beri hikayeler vardı ve hikayeler hep anlatıldı. Anlatılanlar insanlığın kolektif hafızasını oluşturdu ve anlatım dilleri toplumları şekillendirdi. İnsan hikayelerle büyüyor, öğreniyor; onlardan etkileniyor. Hikaye ve masal anlatıcıları toplumda el üstünde tutuluyorlar ve saygı duyuluyorlar; çünkü hikayelerin eşsiz gücüyle davranışlarında, sohbetlerinde, yaptıkları işler ve ilişkilerde fark yaratıyorlar. Kısacası hikayeler hayatın her alanında yararlarını ortaya koyuyorlar.

Eğitimi kim veriyor? Eğitimci ve Yazar FATMA YÜCEL DİNÇ Hikâye Anlatıcılığı Eğitiminde katılımcılara yol göstermektedir. Yurt dışı ve yurt içi deneyimlerinin yanı sıra Okul Öncesi Eğitimi alanında lisansüstü eğitimlerine halen devam etmektedir. Kimler Katılabilir? Girişimciler, Liderler, Sanat, Reklam, Tasarım Gibi Yaratıcılık Gerektiren Sektör Çalışanları, Her branştan öğretmenler, öğretmen adayları, her bölümden üniversite öğrencileri, anne-babalar, anlatmayı sevenler ve konuya ilgi duyan herkes katılabilir. Katılım için herhangi bir ön koşul yoktur.

Şimdi Başvurun